Trebuie sa monitorizezi boala daca suferi de diabet

O misiune destul de dificila pentru persoanele in special, in varsta,  este sa-si mentina valoarea glicemiei in parametrii normali. Definitia glicemiei suna cam asa, nivelul de zahar din sange. Glicemia poate fi determinata in momente diferite ale zilei, precum si in raport diferit fata de masa, respectiv inainte sau dupa consumarea mancarii.

Pentru o persoana sanatoasa, care nu sufera de diabet, valoarea glicemiei poate varia intre 70-100 mg/dl, masurata dimineata, inainte de a lua masa. Dupa o masa, valoarea glicemiei poate creste pana la 140 mg/dl, insa dupa 2 ore va scadea din nou la valoarea normala.

Conform specialistilor, o valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerata hiperglicemie, iar o valoare care ajunge sub 70 mg/dl reprezinta hipoglicemie.

Pe piata exista doua variante de masurare a glicemiei, una dintre ele presupune recoltarea analizelor medicale la medic, cealalta varianta presupune masurarea glicemiei acasa cu ajutorul unui dispozitiv electronic numit glucometru. De principiu, toate glucometrele functioneaza pe acelasi principiu, insa fiecare aparat are propriile sale benzi de testare. In acest sens, va sta la dispozitie la MedAZ unde veti gasi glucometre pentru masurarea glicemiei, cat si ace si teste, fara de care nu se poate face masurarea glicemiei.

In situatia in care nu veti avea o glicemie normala, se pot dezvolta diferite afectiuni printre care diabet zaharat, hiperglicemie sau hipoglicemie.

Diabetul zaharat este o afectiune a pancreasului, care in mod normal prin secretia sa de insulina asigura un nivel constant al glucozei in sange, glucoza care tinde sa creasca ca urmare a aportului de glucide prin carbohidrati sau zaharoase.

Hiperglicemia este un nivel crescut al glucozei in sange si are loc in momentul in care corpul nu dispune de suficienta insulina sau cand organismul nu este capabil sa foloseasca corespunzator insulina, fiind astfel una dintre problemele care pot aparea in diabet.

Hipoglicemia se manifesta cu o scadere brusca a valorilor glicemie, de cele mai multe ori sub 70 mg/dl. Simptomele hipoglicemiei se manifesta sub forme usoare, medii sau accentuate, variind de la o persoana la alta, in functie de cat de rapid a avut loc procesul de scadere a glicemiei si valorile acesteia.

Ca sa poti evita toate aceste afectiuni sau sa-ti administrezi corespunzator indicatiile de la medic iti stau la dispozitie consumabilele medicale MedAZ. Si pentru ca este important sa avem pacienti multumiti si ne place sa respectam actul medical, avem cele mai bune produsele medicale la preturi competitive pe piata medicala.

Pentru a evita diabetul sau orice alta afectiune, masoara glicemia si respecta indicatiile medicului specialist prin respectarea unei diete sanatoase, echilibrate si prin efectuarea zilnica de exercitii fizice.