Sunt omul bun la toate

Sunt omul tau bun la toate. Imi dau cu parerea despre orice si oricine. Iau la intrebari toate institutiile- mai ales pe cele de stat, ca alea vezi Doamne sunt platite din banul public- si pun la indoiala orice decizie a lor. De ce politistii au chestionat fetita disparuta si regasita in absenta parintilor sau tutorelui? De ce este Scarlett Johansson atat de antipatica, se intreaba o voce cunoscuta. Pentru ca vulpea si strugurii. De ce x, y, z institutie publica a carei activitate umple paginile ziarelor dar de al carei mers nu ma preocup mai deloc in mod obisnuit, nu face aia ci ailalta?
Am dreptul sa chestionez orice si pe oricine pentru ca eu sunt piarist, jurnalist, un -ist care nu e de la trist. Si ma iau de ala ca nu respecta legea, de celalalt ca e antipatic si vreau eu sa fac misto de el. Pentru ca eu sunt piarist. Nu pentru ca eu chiar ma pricep la vreun domeniu sau chiar studiez legea aia pe care se presupune ca o apar de oamenii legii. Ci pentru ca numele meu e cunoscut si sunt nu doar un simplu piarist, ci un one -man- show. Si nu lansez o dezbatere, dau direct cu parul.
Ce ar fi ca un zugrav sa se duca la un jurnalist ca sa-i spuna ca mestesugul vorbelor il cam depaseste? Ca lui nu-i place cum pui semnul de punctuatie? 
Adica a se intelege ca zilele acestea, vazand exprimarea unor opinii tendentioase care nu-si aveau locul pe nicaieri, nici macar pe Facebook, m-am ofticat pe asa zisele piariste, nume cunoscute in online.

Pai bine mai, chiar ne luam de oricine, oricum numai pentru ca suntem ziaristi? Pe loc insa imi dau seama ca si eu am facut la fel. Am luat-o la misto pe sirenuta-balenuta pentru ca se zbatea ca pestele pe scena soubizului, am scris in plus uneori indepartandu-mi anumite persoane- moment in care mentionez ca nu fac pe dura, dar nu mi-e dor de cei care nu mai vin. Fiecare procedeaza cum il taie capul iar omul care a plecat nu mai e acelasi niciodata chiar daca se intoarce. Iar eu nu sunt puscarie pentru nimeni. 
Revenind la ideea de la care am pornit, dupa ce am explicat in mod public de ce sunt eu inca o fata de treaba chiar daca unii au ales alte bloguri, ma cam doare cand vad ca oameni educati, cu gramatica pe post de matanie, scriu atatea idei prostesti. In lumea asta in care o fraza scrisa perfect gramatical ma face sa pic in extaz, este un pacat sa exprimi idei rele cu cuvinte frumoase si perfect acordate. Nu stiu, e ca si cum am ramas cu gramatica din liceu, de nota 10, dar cu ideile oierilor postdecembristi. 
Adica vreau un lider de opinie care sa stie gramatica, sa aiba idei personale, sa nu fie hipster, sa puna in discutie teme destepte si sa nu faca Can-can din gurita. Aveti vreo idee?