Spre azil, inainte mars!

Ma gandesc ce voi face eu la pensie (daca am bafta sa ajung la venerabila varsta). O optiune ar fi sa stau frumos in casa si sa fac ghiveci de legume, compoturi sterilizate si dovlecel pe gratar. O alta optiune ar fi sa ma duc de buna-voie si nesilita de nimeni la un azil de batrani. Acolo, alta belea: babe si mosi bolnavi, deprimati, care o sa-mi strice mie zenul. Sa stau la gramada cu alti babalaci care se indreapta spre stopul final al vietii si intre timp se plang de boli, dureri, depresii si indiferenta copiilor? Neah. Nu-i de mine (sper).
Alta optiune pentru o babuta desteapta si activa cum sper sa fiu este sa ma fac globe-trotter. Profitand de omenia tarilor civilizate, ma voi deplasa din tara in tara ca sa mananc din ajutoare sociale, sa primesc locuinta sociala pentru sarmani si alte celea. Ca strainii sunt buni cu bagabontii si le dau mancare si ajutoare doar pentru ca sunt saraci- in cazul meu, pentru ca am pensia mica.
Aceasta a doua varianta imi convine la maxim. Voi putea vizita pe bani putini intreaga lume, asa cum mi-am dorit mereu.

Voi cunoaste lumea aceasta a oamenilor strazii si voi scrie un roman despre ea. Il voi publica gratis pe Amazon si cu banii obtinuti voi manca odata pe saptamana la un restaurant.
Viitorul suna bine! De ce sa stau in casa, la cratita, preparand mancare de subzistenta, sau intr-un azil trist de mosi care asteapta ultimul tren? Calare pe propria soarta, voi parcurge kilometri intregi prin Europa, cunoscand popoare diverse, tineri de toate varstele si preferintele narcomane, caini ai strazii de toate rasele. Ce vesela imi va fi batranetea!
Voi cum va imaginati perioada repausului de la pensie? Aveti hobby-uri care va vor ocupa timpul liber? Afaceri care va vor salva de saracie? Perspectiva unei pensii grase care va fi platita de generatia actuala de copii imputinati? Spune-ti-mi acum, vreau sa stiu pe cine ma pot baza si ce puncte de reper voi avea cand voi strabate lumea.
Mentionez ca pana la pensie mai am vreo 20 de ani pe putin si ca nu refuz oportunitatea de a vizita Centrul de Cercetari Polare de la Polul Nord.