Sfaturi in alegerea usilor de exterior pentru case

Pe piata se gasesc o multime de tipuri de usi si poti sa vezi aici o gama foarte variata, pentru toate nevoile si preferinele. Totusi, PVC-ul e o optiune din ce in ce mai populara, intrucat aduce cateva avantaje importante, iar raportul calitate – pret e mai mult decat satisfacator. Asadar, acestea sunt si foarte usor de folosit, insa si de intretinut, pentru ca materialul prezinta o greutate redusa si este de ajuns curatarea sa cu o carpa umeda.

Preturi mici

Aceste usi PVC exterior sunt foarte cautate intrucat sunt vazute ca o alternativa mult mai accesibila la cele din lemn, iar aceasta e o optiune care merita luata in calcul in nenumarate cazuri. Mai mult, acestea sunt si foarte prietenoase cu mediul inconjurator pentru ca procesul de fabricare e simplu, iar materialul poate fi reciclat de nenumarate ori.

Izolare termica si fonica

Poti sa vezi aici ca astfel de usi sunt recomandate si pentru ca izoleaza foarte bine din punct de vedere termic, ceea ce presupune facturi mai mici in tot cursul anului, iar un alt avantaj e acela ca zgomotele sunt tinute la distanta, motiv pentru care odihna va fi corespunzatoare.

Durata de viata

Aceasta este influentata de gradul de exploatare, astfel ca uneori poate rezista in conditii optime chiar si pana la 10 ani, fie mult mai putin, daca acestea sunt supuse la socuri, lovituri sau situatii mai dificile.

Ideal pentru spate

In schimb, PVC-ul nu este unul dintre cele mai rezistente materiale la socuri, motiv pentru care astfel de usi nu sunt foarte recomandate a fi cele principale in cazul unei locuinte, ci mai de graba secundare. De asemenea, nici aspectul lor nu este cel mai grozav, in ciuda faptului ca exista o multime de solutii de personalizare, rareori se poate gasi o solutie care sa se potriveasca in toate conditiile.