Ma pregatesc de o vacanta in capitala Spaniei

Daca iti doresti sa scapi de stresul cotidian, cu siguranta, merita sa fii la curent cu ultimele oferte city break de la Bucuresti spre Madrid, iar daca stii unde sa te orientezi, poti sa rezolvi totul din numai cateva click-uri. Astfel, Fabrica de Vacante poate reprezenta calea spre o vacanta de vis pentru fiecare persoana, indiferent de preferinte, pentru ca intotdeauna se vor gasi cele mai bune vacante. Cu alte cuvinte, merita sa iti pui la punct chiar acum un city break in capitala SPaniei, care e unul dintre cele mai diverse orase pe care poti sa le descoperi.

Plaza de Cibeles

Probabil ca una dintre cele mai frumoase piete din capitala Spaniei este Plaza de Cibeles, care e inconjurata de o multime de cladiri construite in stilul neoclasic, printre care si fostul palat al Comunicatiilor, cunoscut in prezent drept Palacio de Cibeles. Numele provine de la arhitectul Antonio Palacios, iar in centrul pietei se regaeste un simbol al orasului, Fuente de la Cibeles, o fantana deosebita care infatiseaza o zeita romana.

Poarta Soarelui

Puerta del Sol marcheaza chiar centrul orasului Madrid si este locul in care se celebreaza revelionul in strada in capitala Spaniei. Datorita faptului ca autoritatile au limitat accesul auto, astazi oricine se poate bucura de o zona pietonala in care sa fie admirate arhitectura si farmecul imprejurimilor. Printre atractii putem aminti de ceasul central, de Casa de Correos, nenumarate statuiete si bineinteles, toate sunt in imediata apropiere a simbolului: Poarta Soarelui.

Grand Via

Una dintre cele mai mari cunoscute strazi din Madrid este Gran Via, care poate fi vazuta mai de graba ca o aditie recenta a orasului, pentru ca a fost construita in 1910. Grand Via este flancanta cu nenumarate magazine, restaurante si cafenele, fiind un punct foarte important pentru turisti, dar si localnici. Cei care ajungi aici trebuie sa descopere si Cladirea Telefoanelor care la un moment dat a fost cea mai mare cladire din Europa, constructia fiind completata cu un ceas in stil baroc.

Parcul Retiro

Cine cauta o oaza de liniste si verdeata in Madrid, cu siguranta, merita sa se orienteze catre parcul Retiro. Suprafata pe care se intinde acest parc este foarte vasta si cuprinde mai multe gradini si fantani. Zona a inceput sa fie amenajata in secolul al 16-lea cand aici s-a ridicat o manastire, urmand ca mai apoi sa devina un parc regal, extinzandu-se mult. Domeniu public a devenit la mijlocul secolului al 19-lea, iar astazi reprezinta un important punct pentru localnici si turisti.

Asadar, cine cauta oferte city break de la Bucuresti spre Madrid stie care sunt cateva dintre atractiile din capitala Spaniei si poate ca e mai usor sa se alcatuiasca un itinerariu grozav pentru o vacanta cat mai variata.