Implantul de păr realizat in Turcia m-a ajutat să scap de semnul lăsat de accident!

Se spune că părul unei femei este podoaba sa de neprețuit, acel artificiu care o face unică în felul său. Dar te te faci când în urma unui accident îngrozitor de muncă, părul îți este smuls pe viu și distrus cu tot cu rădăcină?

Vă spun eu ce este de facut: reconstrucție capilară cu ajutorul implantului de păr! Nu aș fi crezut vreodată că voi ajunge să apelez la această procedură și să îl laud rezultatele, după ce am fost supusă la un implant de păr.

Dar, să vă spun cum s-a întâmplat totul. Eu și soțul meu deținem o mică afacere de familie, o firmă de producție de materiale plastice. Afacere noastră este micuță, însă, cu ea reușim să ne susținem toată familia.

Muncim cot la cot alături de salariații noștri, mai ales când avem comenzi mari și trebuie să le onorăm. Tocmai o astfel de comandă avea să-mi dea de furcă și să mă facă să înțeleg că un moment de neatenție te poate costa scump, uneori chiar și viața.

Eu am părul lung și, deseori, atunci când muncesc îl țin strâns într-o coadă. În ziua accidentului insă, am mers la lucru cu părul desfăcut. Lucram la presă, un utilaj de dimensiuni medii care presează două componente pentru a le unii.

Deși cunoșteam regulile de protecție a muncii și știam că nu am voie să muncesc cu capul descoperit, am făcut această greșeală. Din neatenție, grabă sau poate din cauza faptului că sunt „șefa” și nu are cine să se ia de mine, în ziua respectivă am omis să îmi prind părul și să port batic.

Scăparea avea să mă coste aproape un sfert din părul de pe scalp, după ce acesta mi-a fost prins de presa aflată în funcțiune și smuls pe viu într-o secundă.

A urmat spitalizarea, un control din partea organelor competente efectuat la fabrica și abia după jumătate de an reconstrucția mea capilară.

Zona fusese afectată serios, așa că am apelat la cei mai buni specialiști pentru a-mi reface podoaba capilară. Am ales serviciile Spitalului Esteworld din Turcia, după ce am mers la o sedință de consiliere la reprezentanța lor din București.

Am întâlnit oameni calzi și dornici să mă ajute, care mi-au acordat tot sprijinul lor și mi-au garantat 100% reușita intervenției de implant de păr.

 Cui îi este recomandat implant FUE fără ras

Mi s-a recomandat implant de păr FUE fără ras, o procedură cu rezultate remarcabile pentru cazuri ca ale mele.

Implantul FUE fără ras elimină obligativitatea pacientului de a se tunde la zero înainte de intervenție. Tehnica este recomandată persoanelor cu început de chelie, păr rărit sau celor care au ramas cu porțiuni de scalp descoperite, în urma unor accidente, cum era cazul meu.

Implantul se realizează în zona afectată, între firele de păr existente. Pe scurt, medicul efectuează un transfer de foliculi de păr, extrași din zona din spate a capului și, implantarea lor ulterioară între firele de păr din zona afectată.

Practic, părul din spatele capului mi-a fost tuns scurt, pe o porțiune de 1 centimetru, extras și apoi implantat pe partea unde suferisem accidentul.

 Cât a durat intervenția și recuperare și când au apărut primele semne bune, după ce am făcut implant de păr FUE fără ras

Intervenția a avut loc pe parcursul a 4 ore, timp în care mi s-au administrat anestezii locale. Astfel, am fost conștientă și am discutat în permanență cu medicul meu.

Perioada postoperatorie, în cazul unui implantului de păr FUE fără ras, este mică. Pacientul nu rămâne internat, iar după ultimul control primește recomandări medicale.

Ulterior, după trei luni de la intervenție, firele implantate au cazut și în locul lor, din rădăcinile refăcute, au început să-mi crescă fire de păr sănătoase și dese. Creșterea părului urmează un proces firesc, fiziologic. Ea se accelerează după 6 luni și rezultatul dorit este atins la un an de la realizarea procedurii de implant de păr FUE fără ras.

 Cât costă un implant de păr în Turcia.

Prețul implantului de păr fără ras l-am aflat din București, înainte de a pleca spre Spitalului Esteworld. Costul unui implant de păr în Turcia este în jur de 1.750 – 2.000 de euro. El se stabilește în funcție de complexitate și porțiunea de scalp pe care se lucrează.

Astazi, după ce podoaba capilară mi-a fost refăcută, simt că pot să depăsesc trauma avută. Mulțumesc echipei medicale care m-a ajutat, atât celei din Turcia, cât și celei din București.

Recomand Spitalul Esteworld tuturor celor care au nevoie de o reconstrucție capilară și vor ca rezultatele și serviciile să fie de calitate.