Iata unde merita sa mergi in Grecia

Aceasta este perioada anului in care cu totii ne gandim la concediul din vara, iar ca destinatii avem nenumarate posibilitati. Grecia e una dintre cele mai populare destinatii intrucat promite nu numai conditii grozave si vreme buna, ci si preturi accesibile, iar o calatorie pe insula Skopelos chiar poate fi o adevarata atractie. Fabrica de Vacante iti propune cele mai bune conditii astfel ca merita sa vezi ce pachete te asteapta aici si care sunt beneficiile promise.

Cine face o calatorie pe insula Skopelos, cu siguranta, merita sa includa pe itinerariul sau si o vizita la biserica Agios Ioannis Kastri. In primul rand aici au fost filmate scenele unui film celebru, Mamma Mia, insa atractia principala este locatia lacasului de cult. Biserica a fost ridicata in varful unei stanci inalte de unde vegheaza imprejurimile pe locul unui vechi castel ce avea rolul de protejare a insulei de invaziile piratilor. Cine vrea sa ajunga aici e nevoit sa urce 110 trepte inguste, iar sub stanca s-a format o mica plaja care este destul de aglomerata in timpul verii.

Mai departe, continuam lista de sugestii cu manastirea Evangelistria care se afla la o mica distanta de orasul Skopelos. Aceasta reprezinta unul dintre cele mai importante monumente din epoca post bizantica de pe insula si a fost construita initial la inceputul anilor 1700, urmand ca intre timp sa fie renovata. Manastirea se remarca prin arhitectura sa intrucat se aseamana unei fortarete, iar la interior e gazduita o colectie impresionanta de picturi religioase si icoane.

Si Centrul Fotografic Skopelos merita inclus pe itinerariul celor care ajung aici intrucat reprezinta o atractie inedita. Curiosii au ocazia de a retrai prin imagini cele mai importante momente din istoria insulei Skopelos.

Mai departe, merita sa ne pierdem si prin orasul Skopelos care se remarca printr-o frumoasa zona de promenada, cu cafenele si restaurante de toate tipurile care puncteaza fiecare colt. Mai mult, Skopelos se remarca si prin numarul mare de biserici si capele: 360, iar acestea pot fi intalnite la orice pas.

In schimb, cine ajunge aici, cu siguranta, e interesat in principal de plaje, iar la acest capitol Skopelos chiar nu dezamageste. Sunt propuse optiuni pentru toate preferintele si nevoile, incepand de la cele mai retrase, la cele mai aglomerate, pline de tineri, dar si cele numai bune pentru familiile cu copii. E simplu sa apelezi la Fabrica de Vacante pentru a pregati o calatorie pe insula Skopelos intrucat pe aceasta cale iti poti alege mijlocul de transport preferat, dar si unitatea de cazare care iti convine. Faciliatile, cu siguranta, nu vor dezamagi, si includ tot ce e nevoie pentru o sedere cat mai placuta.