Iata ce trebuie sa stii despre intabularea terenului

Daca urmeaza sa-ti cumperi o casa sau un apartament este foarte important sa sti ca este obligatoriu sa apelezi la serviciul de intabulare. Acelasi lucru trebuie sa faci si daca urmeaza sa-ti achizitionezi un teren. Pentru a avea o viata linistita trebuie sa sti ce presupune acest serviciu si unde trebuie sa te adresezi pentru servicii de calitate.

Intabularea este cea care da drept de proprietate asupra bunului imobiliar sau asupra terenului sau drept real imobiliar in Cartea Funciara. De fapt, prin intabulare se certifica faptul ca proprietatea sau terenul va apartin pe deplin.

La serviciul de intabulare apeleaza toate persoanele care urmeaza sa efectueze o operatiune cu o proprietate imobliara, astfel, daca doresti sa vinzi o casa, sa deschizi un magazin intr-un imobil care este inexistent in Cartea Funciara, sa iti construiesti o casa noua sau un sediu este absolut necesar extrasul de Cartea Funciara, care are la baza actul de intabulare.

Pe de alta parte, veti fi ferit de neplaceri, deoarece in extrasul de Carte Funciara se gaseste starea juridica actuala a imobilului. Spre exemplu, daca doresti sa cumperi un imobil nou, extrasul de Carte Funciara va fi util, pentru ca doar astfel afli cui apartine bunul imobil, daca acel bun imobil este ipotecat, deoarece toate detaliile apar in extrasul de Carte Funciara.

Pentru a fi posibile toate acestea este nevoie de anumite documente de pregatit, dar ca toate lucrurile sa se desfasoare cat mai usor si repede fara batai de cap, in ajutorul dumneavoastra este promovat serviciul de intabulare teren prin eurosurvey, care te pot scuti de dumuri la primarii sau la OCPI/ANCPI pentru inscrierea terenului. Deoarece specializarea muncii este foarte importanta, este bine sa se apeleze la ajutorul unui specialist in momentul in care se doreste sa se intabuleze un teren.

Principalele documente de care va fi nevoie pentru intabulare sunt cererea tip de inregistrare in Cartea Funciara, documentele de proprietate, certificatul de atestare fiscala obtinut de la Administratia Financiara Teritorala in care se specifica scopul eliberarii certificatului, cartea de identitate a proprietarului sau pasaportul, cererea standard completata si semnata de proprietar.

Se poate intampla ca lucrurile sa fie putin diferite, iar actele sa difere de la un caz la altul. Din motivul ca demersal birocratic poate fi uneori dificil, sfatul este sa apelezi la o firma specializata in intabulare si de ce nu ai apela la specialistii de la EuroSurvey care au experienta in domeniu?

Mai mult decat atat, cu ajutorul experientei, expertii cadastrali se pot adapta fiecarei situatii in parte si pot gasi cele mai potrivite solutii. Echipa de la EuroSurvey beneficiaza de peste 10 ani de experienta in domeniu, formata in ample ansambluri rezidentiale, cladiri de birouri si multe altele.

La EuroSurvey veti gasi o lista cu o parte din cei mai importanti colaboratori create de-a lungul timpului.