Există două sectoare cruciale care se bazează pe gheață carbonică

Gheața uscată are diverse aplicații dincolo de îmbunătățirea atmosferei în timpul petrecerilor de Halloween și a altor evenimente mari, cum ar fi nunți, botezuri, absolviri și multe altele. Gheața carbonică, care constă din dioxid de carbon solidificat, are aplicații în afara domeniului artelor si este cea mai ecologică opțiune pentru îndeplinirea unei game largi de sarcini. Are mai multe aplicații practice, inclusiv refrigerarea, sterilizarea și transportul rapid. În acest articol, ne vom uita la două dintre cele mai semnificative zone în care gheața carbonică este folosită pentru a menține calitatea.

În domeniul medicinei

Utilizarea gheții carbonizate este comună în domeniul medical. Îndepărtarea alunițelor, negilor și a altor probleme nechirurgicale ale pielii sunt aplicații comune pentru dioxidul de carbon în dermatologie. Gheața carbonică este folosită de medici pentru a păstra probele biologice pentru perioade lungi de timp. În realitate, gheața carbonică este frecvent utilizată ca mijloc ieftin de menținere a refrigerației în absența energiei electrice sau în congelatoarele care nu o necesită.

Organele, materialele medicinale și probele de testare sunt păstrate la rece folosind gheață carbonică. Interesant, deoarece gheața carbonică se evaporă la sfârșitul procedurii, nu există apă reziduală care să promoveze creșterea microbiană sau contaminarea.

În industria alimentară

Datorită reglementărilor stricte privind depozitarea și prepararea alimentelor, gheața carbonică este o componentă esențială a bucătăriilor comerciale, a restaurantelor și a magazinelor alimentare. Gheața carbonică poate fi folosită pentru a elimina mucegaiul și bacteriile din bucătării și din alte zone în care sunt depozitate alimente. Menținerea bucătăriei sau a restaurantului cât mai curate posibil este o parte critică a muncii. Deoarece gheața carbonică elimină germenii direct, poate fi folosită pentru a împiedica oamenii să se îmbolnăvească de la consumul de alimente contaminate sau de reacții alergice. Se vede o utilizare intensă în aceste regiuni.

În plus, gheața carbonică este crucială pentru menținerea prospețimii mărfurilor perisabile. Este folosit atât de restaurante, cât și de supermarketuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp atunci când sunt expuse la aer. Nu este un secret pentru nimeni că gheața înghețată are aplicații atât benefice, cât și dăunătoare în industria alimentară. Nu lăsați-l să intre în contact cu pielea și asigurați-vă că zona are suficientă ventilație. Gheață24 este disponibil oricând ai nevoie, șapte zile pe săptămână, asa ca poti afla imediat toate informatiile care te intereseaza.