Drenajul limfatic, beneficii pentru sănătate

Vă confruntați adesea cu picioare umflate, rețineți în mod regulat apă sau doriți să vă eliminați celulita? Pentru toate aceste situații și multe altele, drenajul limfatic se dovedește a fi o optiune excelentă prin care să vă recăpătați starea de bine. La MovKinetic, puteți să descoperiți beneficiile acestei tehnici de masaj, menite să vă ajute pentru o bună circulație limfatică în corpul dumneavoastră.

Beneficiile drenajului limfatic, o tehnică blândă de masaj

Drenajul limfatic este un tip de masaj care stimulează circulația limfei. Practicat de masori și kinetoterapeuți, este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii.

Cum funcționează drenajul limfatic?

Acesta este un masaj practicat de kinetoterapeuți cu experiență, așa cum sunt și cei de la MovKinetic. Sângele nu este singurul lichid care circulă în corpul nostru, pentru că mai pexistă și limfa. Circulația limfatică este un adevărat sistem sanitar al organismului nostru. Filtrat de ganglionii limfatici, acest lichid incolor elimină deșeurile prezente în corpul nostru.

Atunci când limfa stagnează, poate provoca diverse probleme, inclusiv picioare grele, umflături, apariția celulitei, iar pentru remedierea acestor probleme drenajul limfatic este, așadar, un adevărat masaj detox.

Cum se desfășoară o ședință de masaj de drenaj limfatic? 

Mișcările efectuate imită tehnica unei pompe pentru a compensa deficiența vaselor limfatice. Moale la început, presiunea exercitată crește și scade treptat în timpul ședinței. 

Ulterior, tehnica presupune utilizare aparatelor de presoterapie, în special pentru picioare. Cizmele de compresie și alte accesorii permit exercitarea simultană a presiunii asupra mai multor părți ale corpului. Această mișcare imită pulsațiile mușchilor și vaselor de sânge care transport în mod normal limfa .

8 probleme de sănătate pe care drenajul limfatic le poate remedia

Cei trei litri de limfa care străbat corpul nostru filtrează deșeurile celulare, dar pot și distruge agenții patogeni întâlniți. Acest lichid are o compoziție similară sângelui și conține limfocite. 

Iată cazurile pentru care se recomandă o cură de drenaj limfatic:

  • Pentru a elimina limfedemul mai rapid, cum ar fi cel care urmează după operația de cancer la sân.
  • Pentru a remedia retenția de apă – drenajul limfatic manual este eficient în combaterea congestiei tisulare.
  • Pentru ameliorarea simptomului picioarelor grele și a durerilor cauzate de varice – acest tip de masaj ameliorează insuficiența veno-limfatică.
  • Pentru pacientii cu fibromialgie – drenajul limfatic poate reduce durerea, dar și nivelul lor de oboseală și anxietate. 
  • Pentru a elimina celulita, în special celulita apoasă, deoarece drenajul limfatic ajută la reducerea retenției de apă.
  • Pentru rafinarea și fermitatea pielii – aceste masaje previn congestia țesuturilor. Revigorând circulația lichidelor stagnante și eliminând celulita, poți câștiga câțiva centimetric în minus la talie
  • În timpul sarcinii, mai ales pentru a reduce umflăturile din zona picioarelor și pentru a evita retenția de apă.
  • Pentru a accelera vindecarea, deoarece drenajul limfatic accelerează regenerarea țesuturilor.