De ce merita sa apelezi la certificatele ISO

Pentru ca o companie sa reziste in fata competitorilor, in orice domeniu de operare, este nevoie de o dezvoltare continua, pentru a fi tinut pasul cu tendintele si cu preferintele clientilor. Bineinteles, in acest sens sunt disponibile mai multe posibilitati, asa ca afla toate detaliile despre certificatele ISO, cat de populare sunt acestea, unde se folosesc si ce avantaje aduc.

Mai multe tipuri de certificate

Certificatele ISO pot fi de mai multe tipuri, avand in vedere, printre altele, protejarea mediului inconjurator, securitatea informationala sau calitatea produselor si serviciilor furnizate. Bineinteles, in functie de domeniul in care opereaza o companie si de nevoile sale, acestea pot alege anumite certificate, care vor fi obtinute prin intermediul unor firme specializate.

Nenumarate avantaje

In primul rand, certificatele ISO pot fi vazute ca o atestare a calitatii si profesionalismului unei firme, motiv pentru care aceasta are sanse mai mari in diferite situatii, precum atunci cand se urmareste obtinerea anumitor contracte, a unor noi clienti, dar si pentru a face un pas in fata competitorilor directi. In al doilea rand, se deschid noi usi, motiv pentru care exista posibilitatea de a participa la licitatii in strainatate unde, adesea, se impun diferite criterii de selectie a participantilor, printre acestea numarandu-se portofoliile care includ anumite certificate ISO.

Diferite etape de obtinere

Afla toate detaliile cu privire la modul in care se obtin certificatele ISO, iar primul pas este apelarea la o firma specializata in acest sens, cu cat mai cunoscuta, cu atat mai bine. Asadar, in prima faza se face un audit, ce presupune ca timp de circa 3 ani sa fie efectuate mai multe verificari prin care sa se asigure ca firmele indeplinesc toate regulile impuse de certificatul ales. In plus, este important de stiut ca aceste certificate au o anumita valabilitate, iar dupa expirare este nevoie de o recertificare, insa, de regula, acestea e mai usor de obtinut.