De acum vreau sa fac mai mult sport

Ce presupune un stil de viata sanatos? Acesta nu este altceva decat o imbinare intre o alimentatie corespunzatoare si activitatea fizica. Activitatea fizica este acea miscare efectuata in mod constient, intentionat si din proprie initiativa care are un scop bine definit. Daca pur si simplu ne miscam corpul nu inseamna ca facem activitate fizica. Intre nivelul activitatii fizice si starea de sanatate exista o stransa legatura, astfel ca activitatea fizica are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale, greutatii si compozitiei corporale, bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat de tip 2, diferitelor tipuri de cancer. Activitatea fizica va influenta pozitiv sistemul osos, muscular si sistemul nervos.

Persoanele supraponderale si obeze care efectueaza activitate fizica au aceleasi beneficii asupra starii de sanatate ca si cele normoponderale. Sportul creste increderea in sine, acesta poate consolida calitatile de lider si relatiile interumane. Asadar, activitatea fizica practicata in mod regulat si o alimentatie corespunzatoare sunt cea mai buna investitie in sanatatea noastra.

Acum vine si intrebarea, cum sa faci miscare ca sa fii sanatos ? Oare cat sport sa faci pentru o viata sanatoasa? Care este rolul antrenamentului fizic in diminuarea riscului de boala ? Stii daca faci sport corect? Toate acestea sunt intrebari care apar in cadrul sedintelor de consiliere cu specialistul in nutritie, Raluca Mihaela.

Cei mai multi dintre noi cunoastem indemnul, ca pentru o viata sanatoasa trebuie sa facem miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. Ca sa putem intelege mai bine, in continuare prezentam ce inseamna un antrenament fizic. Acesta cuprinde trei tipuri de exercitii, exercitii pentru cresterea rezistentei fizice si a masei musculare, exercitii cardio pentru imbunatatirea sanatatii sistemului cardiovascular si exercitii pentru flexibilitate si mobilitate care sa ne echilibreze postural. Fiecare individ are nevoie de toate aceste tipuri de exercitii in programul sau de antrenament, iar proportiile sunt variabile, in functie de constituatia sa, de sex, obiectiv, cat si de starea de sanatate.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai usoare pentru fiecare individ poate fi personalizat un program de miscare cu ajutorul specialistului Raluca Mihaela, care il va adapta in functie de rata metabolica, de nivelul de intensitate fizica si de preferintele tale alimentare. Programul va tine cont de obiectivele tale, de obiceiurile alimentare si de planificarea meselor.

Cu ajutorul programului de miscare stabilit impreuna cu specialistul in nutritie, Raluca Mihaela, se va activa metabolismul, se vor intensifica arderile, iar toate organele vor fi oxigenate mai intens. In plus, vei reusi sa iti consumi stresul, sa iti limpezesti mintea, sa iti pui ordine in ganduri, iar organele tale vor functiona la parametrii optimi, ceea ce iti va crea o forma fizica excelenta si un tonus de invidiat.