Cum să folosiți burețeii pentru machiaj ca să obțineți o aplicare corectă a corectorului

Burețeii pentru machiaj trebuie să facă parte din trusa de make-up a oricărei femei. Aceștia sunt folosiți pentru aplicarea corectorului, iluminatorului și a altor produse cosmetice lichide sau cremoase. Burețeii vin în diferite dimensiuni și forme și pot fi utilizați pentru a crea diferite efecte. În acest articol, vă vom arăta cum să utilizați corect un burețel de machiaj pentru o aplicare corectă și profesională a corectorului și iluminatorului. 

1. Alegeți burețeii potriviți 

Primul pas în aplicarea corectorului și iluminatorului cu burețeii de machiaj este să alegeți burețeii potriviți. Cei cu vârf ascuțit sunt ideali pentru aplicarea corectorului în zonele mici, cum ar fi zona de sub ochi, deoarece aceștia ajută la acoperirea unghiurilor greu de atins. Cei cu vârf plat sunt ideali pentru a întinde produsul uniform. 

2. Pregătiți pielea 

Înainte de a aplica corectorul sau iluminatorul, trebuie să vă pregătiți pielea pentru machiaj. Curățați și hidratați tenul. De asemenea, puteți aplica o bază pentru a menține machiajul în loc pe tot parcursul zilei.

3. Aplicați corectorul 

Apăsați burețelul în produsul de machiaj și îndepărtați excesul prin presare ușoară. Aplicați corectorul sub zona ochilor sau în alte zone cu probleme și începeți să tapotați ușor până când acesta se amestecă uniform cu pielea. 

4. Aplicați iluminatorul

Utilizați partea plată a burețelui și aplicați produsul în zonele unde doriți să luminați. Aceste includ pomeții, podul nasului și arcul sprâncenelor. Încercați să tapotați ușor cu buretele pentru a amesteca produsul și a crea un efect natural. 

5. Amestecați

După ce ați aplicat corectorul și iluminatorul, asigurați-vă că le-ați amestecat bine. Folosiți vârful pentru a amesteca marginile și pentru a preveni aspectul de linii evidente între zonele acoperite și zonele neacoperite.

6. Curățați bureții

Este important să curățați bureții după fiecare utilizare pentru a preveni acumularea de bacterii și alte impurități care ar putea dăuna pielii. 

7. Utilizați un detergent delicat

Pentru a curăța bureții de machiaj, utilizați un detergent delicat, precum șamponul pentru copii sau săpunul lichid. Umeziți produsul și aplicați o cantitate mică de detergent. Frecați ușor și clătiți cu apă caldă.

8. Înlocuiți bureții la fiecare 3-6 luni

Produsele trebuie înlocuite la fiecare 3-6 luni, în funcție de frecvența utilizării. Înlocuirea lor este importantă pentru a preveni acumularea de bacterii și alte impurități. 

Burețeii de machiaj sunt un instrument esențial pentru orice femeie care folosește produse de machiaj lichide sau cremoase. Alegerea acestora, pregătirea pielii, aplicarea corectorului și iluminatorului și curățarea regulată sunt toate aspecte importante pentru a obține un machiaj perfect.