Cum pot radia o firmă? Servicii de închidere PFA

Să conduci o afacere reprezintă o provocare uriașă pentru mulți. Uneori, din diverse motive, suntem nevoiți să luăm decizia de a închide sau radia firma. Acest proces poate fi unul destul de complex, dar cu ajutorul unei echipe specializate, care oferă servicii profesionale, putem simplifica aceste demersuri.

Înțelegerea procesului de închidere sau radiere firmă 

Este esențial să înțelegem încă de la început ce înseamnă conceptul de radiere al unei firme. Pe scurt, reprezintă eliminarea unei societăți comerciale din Registrul Comerțului. Procesul implică rezolvarea tuturor obligațiilor financiare, fiscale și legale ale companiei înainte de eliminarea acesteia din registru. 

Procedura de închidere a unei PFA

PFA (Persoană Fizică Autorizată) este o formă simplificată de afacere, utilizată adesea de antreprenori care operează singuri. Procesul de închidere a unei PFA este organizat în etape clar definite:

Decizia de închidere: În primul rând, titularul PFA trebuie să ia decizia de închidere a afacerii și să o transpună într-un act oficial.

Depunerea cererii: Se depune o cerere la Oficiul Național al Registrului Comerțului, însoțită de documente relevante, inclusiv copia BI/CI a titularului, copia certificatului de înregistrare și dovada plății taxei de radiație.

Lichidarea și împărțirea activelor: Înainte de închidere PFA, trebuie să se efectueze o procedură de lichidare a activelor firmei și împărțirea acestora.

Achitarea obligațiilor financiare și fiscale: Datoriile față de terți, precum și obligațiile fiscale, trebuie achitate în totalitate.

Înregistrarea la Registrul Comerțului: După finalizarea tuturor acestor etape, se depune la Registrul Comerțului cererea de radiere, alături de alte documente necesare.

De ce să apelezi la serviciile Facem Firme

Serviciile oferite de Facem Firme te pot ajuta să navighezi prin această procedură complexă, economisind timp și energie. Echipa se va ocupa de pregătirea documentelor și îndeplinirea procedurilor legale, asigurându-se că toate obligațiile financiare și fiscale sunt rezolvate. 

Înțelegem că fiecare afacere este unică, iar nevoile diferă de la o situație la alta. Prin urmare, oferă o abordare personalizată pentru fiecare client. Ne vom întâlni cu tine, vom înțelege specificul afacerii și vom identifica cea mai eficientă cale de a proceda. 

Închiderea unui PFA durează de obicei între 1-3 luni, în funcție de complexitatea situației fiscale și de rapiditatea cu care se pot finaliza toate procedurile legale. Durata acestui proces poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de rapiditatea cu care poți pregăti și depune documentele necesare. De aceea, pentru servicii profesionale de închidere PFA, apelează cu încredere la biroul Facem Firme. 

Avantajul colaborării cu o echipă de profesioniști în domeniul legal și de business constă în faptul că aceștia pot oferi un sprijin de neprețuit în înțelegerea și navigarea prin complexitatea legislației, formularelor și procedurilor. De la identificarea obligațiilor fiscale la demararea procedurilor de lichidare și finalizarea întregului proces, aceștia pot oferi asistența necesară pentru a trece cu bine prin această perioadă.