Cum iti dai seama ce te supara? (4 metode de a intelege ce simti)

Societatea noastra este preocupata cu misiunea de a produce rezultate peste rezultate, in cat mai scurt timp. Aceasta goana de a livra rezultate ne ocupa mult timp.

Trebuie sa muncesti pentru a-ti castiga existenta, insa nu uita de tine. Exista sansa sa ramai blocat, iar efectele se vor resimti intr-o stare proasta de proasta, un sentiment de gol in interior si la o scadere a productivitatii la munca.

Cum iti dai seama ce simti? (indiferent ca vorbim despre sentimente de dragoste, de tristeste, de melancolie, de enervi etc)

 1.Discuta cu un prieten

Uneori, cel mai bun lucru pentru a-ti limpezi gandurile este sa vorbesti cu cineva apropiat, in care ai incredere.  Persoana respectiva iti poate oferi o perspectiva noua asupra lucrurilor sau, pur si simplu, vei intelege ce te supari discutand cu voce tare despre asta.

2.Melodia preferata

Ai o piesa pe care o asculti de nenumarate ori? In plus, te face sa te simti mai bine?  Exista o explicatie in spatele acestui efect.

Se spune ca in spatele unei melodii preferate sta ascunsa o poveste nespusa. Mesajul piesei te ajuta sa iti constientizezi sentimentele, iar lucrurile vor deveni mai clare in universal tau interior.

Astfel, te vei simti eliberat si mai puternic pentru noile situatii pe care viata ti le va pregati.

3.Asterne gandurile pe hartie

Scrie gandurile tale pe hartie sau tasteaza-le intr-un document word, in functie de preferintele tale. Descrie situatia care te supara, reactiile tale si ale persoanelor implicate, ce anume te-a deranjat.

In timp ce asterni cuvintele pe hartie, exista mari sanse sa constientizezi ce te supara cu adevarat. Ti-e frica ca nu esti performant, ti-e frica ca nu esti vazut bine, desi muncesti mult, te-a enervat superficialitatea unei colege etc. Odata descoperita cauza, vei putea trece la solutionarea problemei.

 

4.Discuta cu un specialist

Daca este vorba despre o chestiune mai serioasa, cel mai bine ar fi sa apelezi la ajutorul unui psiholog. Daca te confrunti cu stari de anxietate, de depresie, te simti coplesit sau, pur si simplu, nu intelegi ce este cu tine, un ajutor specializat iti va fi de mare ajutor.

 

Daca iti constientizezi fricile si sentimentele, viata ti se va parea altfel. Chiar daca situatiile neasteptate vor continua sa vina, tu vei fi mai bine echipat mental pentru ele.