Cireșii japonezi trebuie să facă parte din grădina ta

Mulți dintre noi visăm la o grădină bogată în vegetație și culoare, însă de cele mai multe ori ne confruntăm cu situația în care nu știm să facem alegerile potrivite. Thedeco.ro este site-ul care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie, de la felul în care se îngrijesc plantele de interior, la tructuri interesante despre cum să-ți faci grădina un loc cu tentă exotică.

Conținutul nostru te pune la curent cu noile trenduri în materie de decorațiuni interioare și exterioare. Aici găsești inspirație și oportunități excelente de a decora și de a oferi atmosfera potrivită locuinței tale, alături de o mulțime de trucuri utile pentru gospodărie. Consultă cele mai frumoase designuri de interior și inspira-te din sfaturile noastre practice în amenajare și decorarea propriei case.

În ultimul timp, fascinația pentru cireșii japonezi s-a ridicat la standarde surprinzătoare. Tot mai mulți români sunt interesați de modul în care ar putea să-i aducă în propriile grădini, lucru ce se poate observa și din numeroasele aplicații care urmăresc fenomenul ‘sakura’, oferind informații despre apariția primelor petale și despre efectul presiunii atmosferice asupra acestor flori delicate.

Florile de cireș japonez reprezintă un factor important din sectorul turistic. În fiecare an, zeci de mii de turiști autohtoni sau străini vin la Tokyo pentru a admira priveliștile grădinilor de cireși. Considerat de mulți un spectacol al naturii, hotelurile pun la dispoziția clienților pachete speciale, iar restaurantele creează meniuri în culorile florilor delicate.

În România, acești copaci parfumați au fost preluați într-un ritm alert, mai ales pentru priveliștea impresionantă. În ceea ce privește condițiile de cultivare, acest soi de cireș are nevoie de o expunere mare la soare. Suportă bine seceta, însă dacă vreți să-i mențineți sănătoși, trebuie să vă asigurați că sunt udați în cantități corespunzătoare de apă. Cireșii japonezi preferă solurile fertile, bogate în humus, însă se pot dezvolta la fel de frumos și în soluri mai lutoase, argiloase sau nisipoase. Dacă doriți să vă îmbogățiți grădina, alegeți cu încredere cireșii japonezi. Deși nu necesite îngrijiri speciale, este indicat să-i fertilizanți o dată pe an cu un îngrășământ specific.