Cele mai frumoase castele din Elvetia

Istoria lunga a Elvetiei este evidentiata de o multime de aspecte, printre care si castelele sale bine pastrate, incepand de la palate elegante si pana la fortarete puternice. Fie ca vizitatorii aleg sa exploreze marile orase, fie peisaje, fie zone pitoresti, la fiecare pas vor avea ocazia sa descopere cate un castel grozav. Cele mai multe dintre acestea au fost construite in Evul Mediu si ofera o ocazie rara de a face un pas in trecut.

Chateau de Chillon

Acest castel reprezinta cea mai vizitata cladire istorica din Elvetia si este amplasat pe o stanca pe malul lacului Geneva, iar din secolul al 12-lea si pana in al 16-lea, familia Savoy controla de aici traficul pe lac. Peretii sunt impunatori, iar turnurile multiple asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor, insa pentru cea mai mare parte a timpului, Chateau de Chillon a fost folosit pe post de inchisoare.

Castelul Tarasp

Cocotat in varful unui deal de unde sunt vegheate imprejurimile, castelul Tarasp este amplasat intre granitele cu Austria si Italia. Parti ale structurii dateaza din secolul al 11-lea, cand regiunea era sub conducerea austriecilor, iar astazi citadela este privata, insa vizitatorii inca au ocazia de a vizita multe dintre camerele restaurante, inclusiv capela.

Catelul Oberhofen

Acest castel pare ca se ridica din apele lacului Thun, din regiunea Berna si are un farmec cum este intalnit numai in povesti. Constructia sa a inceput in secolul al 13-lea si a continuat pret de mai multe secole, motiv pentru care in ziua de azi castelul intruchipeaza mai multe stiluri arhitecturale. Camerele sale au fost atent restaurate, iar gradinile sunt bine intretinute, astfel incat turistii se bucura de o multime de locuri de vazut, inclusiv o capela din anii 1200 infrumusetata cu fresce romane.

Castelul Aigle

Localizat in podgoriile din sud estul lacului Geneva, castelul Aigle a fost ridicat de catre conducatorii regiunii la sfarsitul secolului al 12-lea, urmand ca mai apoi sa fie restaurat si imputernicit. Totusi, in anii ’70 autoritatile au renovat castelul si au inaugurat aici muzeul Vinului, unde vizitatorii au ocazia de admira diferite opere de arta ce dateaza din secolele 16 si 17.