Ce avem de facut daca ajungem in Salonic

Salonic reprezinta al doilea cel mai mare oras al Greciei, remarcandu-se printr-o istorie bogata, care se intinde pana in anul 315 i.H, astfel ca in tot acest timp a adunat nenumarate cladiri din perioade diferite precum cea bizantina, romana, greaca, otomana si nu numai. Astazi, pasionatii de istorie nu trebuie sa rateze acest loc, intrucat, cu siguranta, nu vor fi dezamagiti, iar periodic sunt organizate evenimente culturale si diferite festivaluri, astfel ca oricine poate alege bilete avion Salonic.

Hagia Sophia

Aceasta este una dintre cele mai vechi cladiri ale orasului care inca este in picioare, fiind construinta in secolul al 8-lea pe locul unui alt lacas de cult din secolul al 3-lea. Biserica evidentiaza arhitectura traditionala greceasca si la interior este infrumusetata cu o multime de opere de arta, picturi si sculpturi.

Piata Aristotel

Piata reprezinta opera arhitectului francez Ernest Hebrard si a fost pregatita in 1918, perioada de la care au mai fost adaugate doar teatrul si hotelul Electra 30 de ani mai tarziu. S-a dorit o schimbare fata de strazile aglomerate si inguste construite in timpul imperiului otoman, astfel ca locuitorii, dar si turistii se bucura de aproape 100 de ani de o piata care poate rivaliza cu cele mai cunoscute din marile orase europene.

Muzeul de Arheologie

Cine alege bilete avion Salonic nu are cum sa rateze Muzeul de Arheologie intrucat aici sunt adunate cele mai importante artefacte din Salonic si din zona Macedoniei, ce reprezinta perioadele arhaice, elene, clasice si romane. Cladirea in sine reprezinta o atractie, intrucat este construita in stilul arhitectural grecesc, iar la interior pot fi admirate monede, arme, vase ceramice, instrumente medicale, picturi, sculpturi si nu numai. In plus, muzeul este localizat in zona centrala, in apropiere de multe alte monumente cunoscute ale Salonicului, astfel ca turistii isi pot aloca cateva ore pentru descoperirea sa.